Angelo (roepnaam Ali) en Carmela van Osteria la Piazetta, in Valle dell Angelo, Campania

Op de foto Carmela met haar Slowfood Award: de Chioccola (slak)

Als we van iemand veel adresjes, tips en hulp hebben gekregen, is het wel van onze dierbare vriend Maurizio, van Ristorante Albergo 'Da Maurizio' in Cravanzana Piemonte. Hij heeft een wijnkennis om u tegen te zeggen, en wees ons niet alleen op bekende Piemontese wijnmakers, maar ook op kleine nog niet zo bekende wijnmakers

Barbara Gatti, maakt de lekkerste Moscato en Brachetto. Maar ook een fantastische blend  "Verbeia" van barbera en freisa druiven. Het is altijd een feest om Barbara weer te zien, meestal is dat aan een tafel met .... natuurlijk Piemontese gerechten en hun eigen wijnen!

De eerste keer dat we de oude Faccio ontmoetten was tijdens de Salone del Gusto in Turijn al weer heel wat jaren geleden. Hij stond daar met een klein bijltje noga te hakken. Inmiddels heeft zijn zoon, Maurizio (rechts op de foto) de zaak overgenomen. Sindsdien gaan we tenminste een keer per jaar lang bij de kleine bakkerij in Cassinasco waar deze familie al sinds 1856 noga maakt.