Nu geopend

Recepten

Zabaglione met Savoiardi

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten

Overige

  • 6 portie(s)
  • calorieën
  • Keuken: Italiaans

Zabaglione is een klassieke Italiaanse dessertcrème die luchtig en romig is, gemaakt van eieren, suiker en marsala wijn. Het wordt vaak geserveerd met savoiardi (lange vingers) om in de rijke, schuimige crème te dippen.

Indegriënten

  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 110 g fijne tafelsuiker
  • 80 ml marsala
  • 12 savoiardi (lange vingers)

Instructies

  • Voorbereiden van het eimengsel: Doe de 2 eieren, 4 eidooiers en 110 g fijne tafelsuiker in een grote vuurvaste kom. Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  • Kloppen: Klop het eimengsel met een elektrische mixer of garde tot een licht en luchtig geheel.
  • Toevoegen van de marsala: Schenk geleidelijk de 80 ml marsala wijn erbij terwijl je blijft kloppen.
  • Doorkloppen: Blijf het mengsel ongeveer 10 minuten kloppen tot het dik en romig is.
  • Serveren: Lepel de zabaglione in niet te grote glazen. Serveer de savoiardi (lange vingers) erbij.

Notities

1. Variatie: - Voeg een snufje vanille-extract of citroenschil toe voor extra aroma. 2. Serveren: - Zabaglione kan warm, lauw of koud geserveerd worden, afhankelijk van je voorkeur. - Voor een feestelijke presentatie, garneer met vers fruit zoals bessen of gesneden aardbeien. 3. Opslag: - Zabaglione is het lekkerst als het vers wordt geserveerd. Als je het van tevoren wilt maken, bewaar het dan maximaal één dag in de koelkast en klop het opnieuw op voor het serveren. 4. Consistentie:* - Als de zabaglione te dun is, blijf dan kloppen tot het mengsel de gewenste dikte heeft bereikt. - Als het te dik wordt, kun je een klein beetje extra marsala toevoegen om het te verdunnen. 5. Veiligheid: - Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt tijdens het au bain-marie proces om te voorkomen dat de eieren te heet worden en gaan stollen. 6. Serveertip: - Serveer met een kopje espresso of dessertwijn voor een complete Italiaanse dessertervaring. 7. Tijdswinst: - Gebruik een elektrische mixer om tijd en moeite te besparen bij het kloppen van het mengsel.

Andere recepten

bord met sa cassola de Casteddu soep, met blikje pelati van merk Casar.

Sa Cassola de Casteddu

Sa Cassola is een traditionele vissoep uit Cagliari, Sardinië. Deze heerlijke en voedzame soep wordt...
Bekijk recept
Foto van een kleurrijke Fregola Sarda salade met groene olijven, fijngehakte kruiden en citroenrasp, geserveerd in een grote schaal, perfect als bijgerecht bij gebraden lamskoteletjes.

Fregula salade met verse ...

Deze heerlijke en frisse salade is de perfecte metgezel voor een sappig stuk gebraden vlees, zoals l...
Bekijk recept

Italiaanse Saba-Notenkoek...

Deze Italiaanse Saba-Notenkoekjes zijn een verrukkelijke traktatie die perfect samengaan met een kop...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design