- Simpele ravioli
Ravioli fatti in casa – ambachtelijke gevulde pasta uit eigen keuken Er is iets magisch aan zelfgemaakte ravioli. Van het kneden van het deeg tot het zorgvuldig vullen en sluiten van elk kussentje pasta – het is ambacht, rust en pure liefde voor de Italiaanse keuken. Deze verse ravioli wordt gemaakt van fluweelzacht pastadeeg, gevuld met een romige of hartige vulling naar keuze: klassiek met ricotta en spinazie, elegant met paddenstoelen of feestelijk met truffel en kaas. Ravioli bereiden is eenvoudiger dan het lijkt, zolang je werkt met goede ingrediënten en een beetje geduld. De vulling maak je vers, de pasta rol je dun uit tot sfoglie, en dan begint het vullen: lepeltje voor lepeltje, met aandacht. Na een korte kooktijd (slechts 2 à 3 minuten in ruim gezouten water) zijn ze klaar om geserveerd te worden. Of je nu kiest voor een eenvoudige burro e salvia (botersaus met salie), een lichte tomatensaus of een lepeltje truffelboter: laat de vulling spreken. Zelf ravioli maken is niet alleen een recept, maar een ervaring – eentje die je proeft in elke hap. Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan, maar wil je wel genieten van ambachtelijk bereide verse pasta? Bezoek dan onze winkel en ontdek ons aanbod verse pasta’s – met liefde gemaakt, klaar om thuis van te genieten.
Vegetarische ravioli-vullingen 1. Ricotta & spinazie Een klassieker uit Emilia-Romagna. Meng ricotta met gestoomde, fijngehakte spinazie, nootmuskaat, citroenrasp, zout en Parmezaan. 2. Pompoen & mosterdzaad (of amaretti) Typisch Noord-Italiaans: geroosterde pompoen gepureerd met Parmezaan en eventueel een snuf mosterdzaad of verkruimelde amaretti voor zoetigheid. 3. Paddenstoel & ricotta Gebakken kastanjechampignons of porcini, fijngehakt en gemengd met ricotta, Parmezaan, peper en tijm. 4. Citroen & geitenkaas Zachte geitenkaas met citroenrasp, verse kruiden (zoals munt of bieslook) en een beetje honing. Heerlijk fris! 5. Aubergine & gerookte mozzarella Gegrilde aubergine, fijngehakt en gemengd met gerookte scamorza of mozzarella en een snuf oregano. Vleessuggesties 6. Klassieke vleesragù Fijngehakt rundvlees of kalfsvlees, langzaam gegaard met ui, knoflook, tomaat en rode wijn. Laat goed afkoelen en meng met een beetje broodkruim en Parmezaan. 7. Prosciutto & ricotta Fijngehakte rauwe ham, gemengd met romige ricotta, een snuf peper en eventueel citroenrasp voor frisheid. Seizoensspecials / luxe vullingen 8. Truffel & mascarpone Mascarpone of ricotta met verse truffel of truffeltapenade. Romig en intens – perfect met een botersaus. 9. Geitenkaas, walnoot & peer Gekookte peer in blokjes, geitenkaas en geroosterde walnoten – een ideale herfstcombinatie. 10. Burrata & zongedroogde tomaat Romige burrata gemengd met fijngehakte zongedroogde tomaat en basilicum – een zuidelijke explosie van smaak.