Momenteel gesloten

Recepten

Siciliaanse rijstballetjes met ragu en mozzarella (naar een recept van Peppe Giacomazza)

Siciliaanse risottoballetjes naar recept van Peppe Giacomazza

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Totale tijd: 1 uur 30 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • 550 calorieën
  • Keuken: Italiaans

Siciliaanse rijstballetjes met ragù en mozzarella zijn een heerlijk traditioneel gerecht uit de Italiaanse keuken, met een rijke smaak en een knapperige buitenkant. Deze balletjes worden gemaakt door eerst een smeuïge risotto te bereiden met rode ui, witte wijn en Parmezaanse kaas, die vervolgens wordt gevuld met een hartige ragù van kalfsgehakt, ui, salie en erwtjes.

Indegriënten

  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • een scheutje witte wijn
  • 1 kleine pollepel water
  • enkele blaadjes salie, fijngesneden
  • 1 eetlepel erwtjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Voor de risotto:
  • 1 liter vleesbouillon
  • 500 gram risottorijst
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • een scheutje witte wijn
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • Extra voor de balletjes:
  • 100 gram mozzarella
  • 1 kleine pollepel bloem
  • 2 kleine pollepels water
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de ragù:
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ui tot deze glazig is.
  • Voeg het kalfsgehakt toe en bak het rul.
  • Blus af met witte wijn en voeg een kleine pollepel water toe.
  • Voeg de fijngesneden salie toe, breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel op zacht vuur sudderen gedurende ongeveer een uur.
  • Voeg tien minuten voor het einde van de bereiding de erwtjes toe.
  • Laat de ragù daarna afkoelen.
  • Maak de risotto:
  • Bereid de vleesbouillon.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de fijngehakte rode uien.
  • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig zijn.
  • Blus af met een scheutje witte wijn.
  • Voeg nu beetje bij beetje de warme vleesbouillon toe, terwijl je continu roert, tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 15-20 minuten).
  • Roer tot slot de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie door de risotto, zodat deze smeuïg wordt.
  • Maak de rijstballetjes:
  • Verdeel de risotto gelijkmatig over een werkblad en laat afkoelen tot het makkelijk te hanteren is.
  • Vorm kleine balletjes van de risotto en druk in elke bal een stukje mozzarella en een lepel ragù.
  • Rol de balletjes stevig en maak een klein gaatje in elke bal.
  • Meng de bloem met water, peper en zout tot een beslag.
  • Haal de balletjes door het beslag zodat ze rondom bedekt zijn.
  • Verhit arachideolie tot 170 graden Celsius en frituur de balletjes hierin ongeveer 8 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de warme Siciliaanse rijstballetjes direct als heerlijk hapje!

Notities

Serveer de rijstballetjes warm als heerlijk hapje of als onderdeel van een maaltijd. Deze balletjes zijn ideaal voor feestjes of als smakelijk hoofdgerecht.

Nutrition

Voedingswaarde (per portie): Eiwitten: 25 g Koolhydraten: 70 g Vetten: 16 g Vezels: 3 g Natrium: 800 mg

Andere recepten

bord met sa cassola de Casteddu soep, met blikje pelati van merk Casar.

Sa Cassola de Casteddu

Sa Cassola is een traditionele vissoep uit Cagliari, Sardinië. Deze heerlijke en voedzame soep wordt...
Bekijk recept
Bord met spaghetti alla Carbonara met guinciale.

Spaghetti alla carbonara

Over het ontstaan van carbonara doen twee verhalen de ronde. Sommige beweren dat het een gerecht is ...
Bekijk recept

Zuppa Gallurese

Zuppa Gallurese, ook bekend als "zuppa cuata", is een traditioneel gerecht uit de regio Gallura in h...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design