Momenteel gesloten

Recepten

Sa Cassola de Casteddu

bord met sa cassola de Casteddu soep, met blikje pelati van merk Casar.

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 1 uur
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Totale tijd: 2 uur

Overige

  • 4 portie(s)
  • 350 calorieën
  • Keuken: Sardijns, Italiaans

Sa Cassola is een traditionele vissoep uit Cagliari, Sardinië. Deze heerlijke en voedzame soep wordt bereid met een verscheidenheid aan zeevruchten, afhankelijk van de vangst van de dag. De rijke en authentieke smaken van dit gerecht brengen de culinaire tradities van het eiland naar voren.

Indegriënten

  • 200 g mosselen (gewicht met schelp)
  • 200 g kokkels (gewicht met schelp)
  • 1 kleine goudbrasem ( 300 g)
  • 2 kleine roodbaarzen (400 g)
  • zeebarbel (250 g)
  • 400 g inktvis
  • 300 g octopus
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas Vermentino di Sardegna (witte wijn)
  • 400 g gepelde Casar tomaten
  • extra vergine olijfolie
  • Spaanse peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • peterselie naar smaak

Instructies

  • Voorbereiding van de zeevruchten:
  • Leg de mosselen en kokkels een paar uur in een kom met gezouten water om uit te lekken. Maak ze daarna goed schoon door de baard te verwijderen en ze onder koud water te schrapen.
  • Maak de vissen schoon door ze te strippen, te ontdoen van ingewanden, te fileren en te ontvinnen. Maak de inktvis schoon en snijd deze in reepjes. Maak de octopus schoon en snijd deze in stukjes.
  • Of vraag uw visspecialist om dit te doen.
  • Voorbereiding van de ingrediënten:
  • Leg de schoongemaakte vis op een serveerbord en bewaar het in de koelkast, afgedekt met huishoudfolie.
  • Snijd de ui en de knoflook. Hak de Spaanse peper fijn.
  • Koken van de zeevruchten:
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden ui, hele teentjes knoflook en gehakte Spaanse peper toe. Bak een paar minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de octopus en inktvis toe en bak deze tot ze lichtbruin zijn.
  • Giet de witte wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg de gepelde tomaten toe en laat het geheel afgedekt op een laag vuur ongeveer 40 minuten koken, af en toe roeren.
  • Toevoegen van de vis:
  • Voeg na 40 minuten de uitgebeende vis (roodbaars, goudbrasem en zeebarbeel) toe en kook nog eens 5 minuten.
  • Koken van de mosselen en kokkels:
  • Zet ondertussen een steelpan op het vuur, verhit deze en doe er de uitgelekte mosselen en kokkels in. Voeg ½ glas koud water toe en dek af. Als de mosselen en kokkels open zijn, voeg je ze samen met het vocht toe aan de pan met de rest van de vis.
  • Afwerking en serveren:
  • Voeg aan het einde van het koken zout naar smaak toe en werk af met gehakte peterselie.
  • Serveer je cassola met geroosterd brood of carasau brood.

Notities

Variaties: Afhankelijk van de vangst van de dag kunnen de soorten vis variëren. Gebruik wat er vers beschikbaar is. Opslag: Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast, wel binnen 2 dagen eten.

Nutrition

Calorieën: 350 kcal Vet: 15 g Koolhydraten: 15 g Eiwit: 35 g

Andere recepten

Kaantjesbrood – Cog...

Naar een recept van Giovanni Pilu en Roberta Muir: In vroegere tijden werd varkensvet uitgesmolte...
Bekijk recept
varkensvlees mengsel, typisch Sardijns recept

Purpuzza (zelf maken)

Purpuzza is een typisch gerecht uit het binnenland van Sardinië, bestaande uit fijngehakt varkensvle...
Bekijk recept

Basis Tomatensaus

Deze tomatensaus is de basis voor veel pasta recepten. Simpel te maken en met de goede ingrediënten ...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design