Deze ovenschotel met Arborio rijst is een heerlijke combinatie van zachte, romige smaken en een knapperige korst. Arborio rijst, bekend om zijn romige textuur, vormt de basis van deze ovenschotel.
Indegriënten
250 g Arborio rijst
kleine ui, fijngehakt (1 stuk)
3 kleine courgettes, in plakjes
3 gepelde tomaten uit blik (in reepjes gesneden)
100 g geraspte Parmigiano
200 g Fontina (kaas) in blokjes
olijfolie Extra Vergine
zout en peper
Instructies
Breng 3 liter water aan de kook.
Voeg als het water kookt wat zout toe en laat de Arborio rijst in het water gaar koken.
Doe in de tussentijd 3 of 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette reepjes 5 tot 10 minuten op halfhoog vuur. Zout en peper toevoegen naar smaak. Haal de courgettes met een schuimspaan uit het vocht.
Doe de fijngehakte uit in dit kookvocht en ruit aan op een laagvuur.
Giet de rijst af als het gaar is en voeg het bij de uit en roer het circa 3 minuten. De pan blijft op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 225 graden C.
Ovenschool beboteren en begin met een laagje rijst, bedek met een laagje courgettes en bestrooi met geraspte Parmigiano en blokjes Fontina.
Maak om-en-om laagjes en eindig met rijst en kaas.
Leg bovenop de reepjes tomaat.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Notities
Deze rijstschotel kan als hoofdgerecht worden geserveerd met een frisse groene salade of als bijgerecht naast vlees of vis.