Purpuzza is een typisch gerecht uit het binnenland van Sardinië, bestaande uit fijngehakt varkensvlees verrijkt met witte wijn en specerijen, waaronder wilde venkel. Het vlees wordt langzaam gekookt tot een kruimelige ragout, die perfect samengaat met vers brood dat de smaakvolle saus absorbeert.
Snijd de varkensnek zeer fijn met een mes, tot het een consistentie heeft vergelijkbaar met worstvulling. Doe het vlees in een kom.
Verhit een brede, lage pan met een scheutje olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort aan.
Voeg het fijngesneden varkensvlees toe aan de pan. Hak de wilde venkel fijn en voeg ook toe aan het vlees. Breng op smaak met peper en bak het vlees tot het bruin en knapperig is.
Blus af met Vermentino witte wijn. Voeg zout toe naar smaak. Laat de wijn sudderen tot het meeste vocht is verdampt en er een dikke saus ontstaat.
Notities
Purpuzza is heerlijk in combinatie met een glas Vermentino witte wijn uit Sardinië.
Nutrition
Voedingswaarde (per portie): Eiwitten: 30 g Koolhydraten: 35 g Vetten: 20 g Vezels: 3 g Natrium: 700 mg