Momenteel gesloten

Recepten

Purpuzza (zelf maken)

varkensvlees mengsel, typisch Sardijns recept

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1 uur 50 minuten
  • Totale tijd: 2 uur 20 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • 550 calorieën
  • Keuken: Sardijns, Italiaans

Purpuzza is een typisch gerecht uit het binnenland van Sardinië, bestaande uit fijngehakt varkensvlees verrijkt met witte wijn en specerijen, waaronder wilde venkel. Het vlees wordt langzaam gekookt tot een kruimelige ragout, die perfect samengaat met vers brood dat de smaakvolle saus absorbeert.

Indegriënten

  • 800 g varkensnek (Capocollo)
  • 2 glazen Vermentino (witte wijn)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje wilde venkel (alternatief gedroogde venkel)
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de varkensnek zeer fijn met een mes, tot het een consistentie heeft vergelijkbaar met worstvulling. Doe het vlees in een kom.
  • Verhit een brede, lage pan met een scheutje olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort aan.
  • Voeg het fijngesneden varkensvlees toe aan de pan. Hak de wilde venkel fijn en voeg ook toe aan het vlees. Breng op smaak met peper en bak het vlees tot het bruin en knapperig is.
  • Blus af met Vermentino witte wijn. Voeg zout toe naar smaak. Laat de wijn sudderen tot het meeste vocht is verdampt en er een dikke saus ontstaat.

Notities

Purpuzza is heerlijk in combinatie met een glas Vermentino witte wijn uit Sardinië.

Nutrition

Voedingswaarde (per portie): Eiwitten: 30 g Koolhydraten: 35 g Vetten: 20 g Vezels: 3 g Natrium: 700 mg

Andere recepten

bord met sa cassola de Casteddu soep, met blikje pelati van merk Casar.

Sa Cassola de Casteddu

Sa Cassola is een traditionele vissoep uit Cagliari, Sardinië. Deze heerlijke en voedzame soep wordt...
Bekijk recept

Italiaanse Saba-Notenkoek...

Deze Italiaanse Saba-Notenkoekjes zijn een verrukkelijke traktatie die perfect samengaan met een kop...
Bekijk recept
varkensvlees mengsel, typisch Sardijns recept

Purpuzza (zelf maken)

Purpuzza is een typisch gerecht uit het binnenland van Sardinië, bestaande uit fijngehakt varkensvle...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2025 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design