Polpette di manzo in brodo con zafferano – Rundergehaktballetjes in bouillon met saffraan
Bereidingstijden
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 60 minuten
Overige
4 portie(s)
calorieën
Keuken: Sardijns
Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar o zo lekker! De smaakvolle rundergehaktballetjes worden geserveerd in een rijke bouillon met een vleugje saffraan. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Indegriënten
400 gram rundergehakt
2 eieren
1 liter bouillon (bijvoorbeeld Star classico)
0,05 gram saffraandraadjes
1 teentje knoflook
verse peterselie
snufje zout
paneermeel
Instructies
Gehaktballetjes voorbereiden: Meng het gehakt met de eieren, fijngehakte knoflook, fijngehakte peterselie en een snufje zout. Voeg paneermeel toe totdat de juiste consistentie ontstaat en draai er gehaktballetjes van (ongeveer 4 cm doorsnee).
Bouillon bereiden: Rooster de saffraandraadjes in een koekenpan en verkruimel ze. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en voeg de verkruimelde saffraan toe.
Koken: Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de bouillon. Laat de gehaktballetjes ongeveer een half uur koken op laag vuur.
Serveren: Serveer de gehaktballetjes in de warme bouillon. Garneer met verse peterselie.
Notities
Variaties:
Je kunt ook gemengd gehakt (varken en rund) gebruiken voor een andere smaak.
Voeg fijngehakte ui toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak.
Bouillon:
Gebruik bij voorkeur een hoogwaardige bouillon voor de beste smaak. Als je een diepere smaak wilt, kun je de bouillon langer laten sudderen voordat je de gehaktballetjes toevoegt.
Saffraan:
Saffraan geeft een delicate smaak en mooie kleur aan de bouillon, maar gebruik het met mate vanwege de sterke smaak.
Serveren:
Serveer met een stukje knapperig brood om in de bouillon te dippen.
Opslag:
Restjes kunnen in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Verwarm ze zachtjes op in de bouillon voor het serveren.