Nu geopend

Recepten

Malloreddus alla Campidanese

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • calorieën
  • Keuken: Italiaans, Sardijns

Malloreddus alla Campidanese is een traditioneel Sardijns gerecht met kleine pasta (malloreddus) geserveerd met een rijke tomatensaus verrijkt met verse worst en saffraan. De combinatie van kruidige worst, geurige saffraan en de volle smaak van tomaten maakt dit gerecht hartig en vol van karakter. Het wordt vaak gegarneerd met verse pecorino sardo-kaas, die een zoute en romige noot toevoegt aan elke hap.

Indegriënten

  • 400 g malloreddus (Sardijnse gnocchetti)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 400 g verse worst met wilde venkelzaadjes (of gewone verse worst met extra venkelzaadjes toegevoegd aan de tomatensaus)
  • 400 g passata
  • 2 el olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • 1 snufje saffraanpoeder
  • 1⁄2 glas Vermentino wijn
  • 80-100 g pecorino sardo-kaas, idealiter 6 maanden gerijpt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur. Fruit de fijngehakte ui tot deze zacht en glazig is.
  • Voeg de in stukjes gesneden verse worst toe en bak deze samen met de ui gedurende ongeveer 5 minuten, tot de worst lichtbruin is.
  • Blus af met witte wijn en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • Voeg de passata en een snufje saffraanpoeder toe aan de pan. Breng op smaak met zout naar smaak.
  • Dek af en laat de saus minstens 1 uur op een laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus kan indikken.
  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg zout toe.
  • Kook de malloreddus volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn.
  • Giet de malloreddus af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • Verdeel de malloreddus alla Campidanese over borden.
  • Rasp verse pecorino sardo-kaas over elke portie als topping.

Notities

Voor een authentieke smaak, gebruik verse worst met wilde venkelzaadjes. Malloreddus zijn kleine Sardijnse pastaballetjes die de saus goed vasthouden, maar je kunt ook andere korte pastavormen gebruiken als alternatief. Bewaar wat van het kookwater van de pasta om de saus indien nodig te verdunnen en te mengen met de malloreddus.

Andere recepten

Kaantjesbrood – Cog...

Naar een recept van Giovanni Pilu en Roberta Muir: In vroegere tijden werd varkensvet uitgesmolte...
Bekijk recept

Simpele ravioli

Ravioli fatti in casa – ambachtelijke gevulde pasta uit eigen keuken Er is iets magisch aan zelfg...
Bekijk recept
Bord met spaghetti alla Carbonara met guinciale.

Spaghetti alla carbonara

Over het ontstaan van carbonara doen twee verhalen de ronde. Sommige beweren dat het een gerecht is ...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2025 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design