Momenteel gesloten

Recepten

Gegratineerde pasta

Foto van gegratineerde pasta van paccheri, tomatensaus en kaas.

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 50 minuten

Overige

  • 6 portie(s)
  • calorieën
  • Keuken: Italiaans

Gegratineerde pasta is een heerlijke, troostrijke ovenschotel die bestaat uit pasta gemengd met tomatensaus en kaas voorzien van een knapperige, goudbruine korst.

Indegriënten

  • 500 gram paccheri
  • 600 gram tomatensaus
  • 250 gram mozzarella
  • 150 gram gerookte provola
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram ricotta
  • 2 bosjes basilicum
  • 20 gram boter
  • 4-6 eetlepels paneermeel
  • zout, peper

Instructies

  • Vooraf: breng veel water met zout aan de kook en kook de paccheri beetgaar. Laat ze uitlekken.
  • Snijd de mozzarella en gerookte provola in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng de pasta met de tomatensaus, de helft van de Parmezaan en het basilicum.
  • Beboter een gratineerschaal, bestrooi de bodem met paneermeel, verdeel er de helft van de pasta over en schep er de helft van de kaas met de verkruimelde ricotta op. Herhaal dat en leg de rest van het basilicum tussen de lagen.
  • Bestrooi het gerecht met paneermeel, verdeel er de klontjes boter over (voor een mooie goudbruine korst) en gratineer het gerecht circa 20 minuten in een tot 180 graden verhitte oven.

Notities

Variaties: Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en sauzen. Probeer bijvoorbeeld een pesto-crème saus, of voeg extra kruiden en specerijen toe voor meer smaak. Voorbereiding: Dit gerecht kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard totdat het klaar is om te bakken. Perfect voor drukke dagen!

Andere recepten

Strozzapreti alla Norma

Pasta alla Norma is een iconisch gerecht uit Sicilië, geliefd om zijn rijke tomatensaus en de unieke...
Bekijk recept
Paccheri gevuld met gekruide varkensworst in ovenschaal.

Paccheri gevuld met varke...

Paccheri gevuld met gekruide varkensworst (purpuzza) en geitenkaas is een heerlijk gerecht dat de ri...
Bekijk recept
Bord met spaghetti alla Carbonara met guinciale.

Spaghetti alla carbonara

Over het ontstaan van carbonara doen twee verhalen de ronde. Sommige beweren dat het een gerecht is ...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design