Momenteel gesloten

Recepten

Fregula salade met verse kruiden en olijven

Foto van een kleurrijke Fregola Sarda salade met groene olijven, fijngehakte kruiden en citroenrasp, geserveerd in een grote schaal, perfect als bijgerecht bij gebraden lamskoteletjes.

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 30 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • calorieën
  • Keuken: Sardijns

Deze heerlijke en frisse salade is de perfecte metgezel voor een sappig stuk gebraden vlees, zoals lamskoteletjes. De combinatie van fregula, verse kruiden, knoflook en citroenrasp zorgt voor een verfrissende en aromatische ervaring die uw smaakpapillen zal prikkelen.

Indegriënten

  • 250 gram Fregula Sarda: Een Sardijnse pastasoort die qua textuur lijkt op couscous, maar groter en robuuster is.
  • 2 takjes rozemarijn: Geeft een houtachtige, aards zoete smaak.
  • 2 takjes marjolein: Voeg een delicate smaak toe.
  • 2 takjes munt: Voor een frisse, verkoelende smaak.
  • 2 teentjes knoflook: Zorgt voor een pittige, aromatische kick.
  • 2 citroenen: De schil geeft een heldere, citrusachtige frisheid.
  • 40 groene olijven zonder pit: Biedt een hartige en licht zoute smaak.
  • Balsamico: Voor een zoet-zuur accent.
  • Olijfolie: Zorgt voor een rijke, fruitige smaak.
  • Zeezout: Versterkt de smaken van de ingrediënten.
  • Chilivlokken: Voor een subtiele pittigheid.

Instructies

  • Kook de Fregula: Breng een pan water met wat zeezout aan de kook, voeg de fregola toe en kook deze in 10 minuten al dente. Giet af en spoel na met koud water. Roer een flinke scheut olijfolie door de fregola en laat verder afkoelen.
  • Voorbereiding van de Kruiden en Overige Ingrediënten: Haal de kruiden van de takjes en hak de munt en rozemarijn fijn. Snijd de knoflook fijn en rasp de schil van de citroenen. Snijd de olijven fijn.
  • Meng de Ingrediënten: Meng de olijven, fijngehakte kruiden, knoflook en citroenrasp in een grote schaal. Voeg de afgekoelde fregola toe en roer goed door.
  • Breng op Smaak: Voeg naar smaak zeezout en chilivlokken toe. Eindig met een scheut balsamico.

Notities

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 30 minuten Porties: 4 Tip: Deze salade kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. De smaken zullen zich na verloop van tijd beter vermengen, wat de salade nog lekkerder maakt. Probeer ook eens variaties door andere verse kruiden of extra ingrediënten zoals gehalveerde cherrytomaten of geroosterde pijnboompitten toe te voegen voor extra textuur en smaak.

Andere recepten

Pappardelle met kalkoen en groentesaus in ovenschaal.

Pappardelle met kalkoen

Pappardelle met kalkoen uit de pan is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat perfect is voor een...
Bekijk recept

Strozzapreti alla Norma

Pasta alla Norma is een iconisch gerecht uit Sicilië, geliefd om zijn rijke tomatensaus en de unieke...
Bekijk recept
Roux maken: Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer continu gedurende 1-2 minuten totdat het mengsel een licht gouden kleur heeft. Dit mengsel heet een roux.

Béchamelsaus, veelzijdige...

Béchamelsaus wordt vaak gebruikt in ovenschotels. Het kan ook dienen als basis voor andere sauzen. ...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design