Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen af tot 10 cm vanaf de onderkant. Bewaar de rest voor een andere keer. Houd de binnenste gele blaadjes apart.
Schil de onderkant van de stronk en de draadjes van de stelen met een dunschiller en snijd deze vervolgens in de lengte in 1 cm dikke reepjes.
Leg de witlof en bleekselderij in een braadslede. Strooi de afgeriste rozemarijnnaaldjes over de groenten.
Sprenkel er een beetje olijfolie over, bestrooi met zeezout en zwarte peper. Hussel de groenten door elkaar en bak ze 25 minuten in de oven.
Haal de slede uit de oven en zet hem op hoog vuur. Knijp de sinaasappels erboven uit, sprenkel de honing en azijn erover, voeg een scheut water toe en breng aan de kook. Roer goed en zet de slede nog 10 minuten in de oven, tot het vocht ingekookt en sticky is.
Rooster de sneetjes brood. Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf de sneetjes brood met de snijkant in. Leg ze op de borden en besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie.
Trek de burrata in stukjes en verdeel deze over de sneetjes brood.
Schep de geroosterde witlof en bleekselderij op een hoopje op de sneetjes brood en besprenkel met de intens smakende dressing.
Pluk de peterselieblaadjes en strooi ze samen met de apart gehouden gele selderijblaadjes over de bruschetta.
Maak naar wens af met een paar dunne ringetjes rode chilipeper.
Notities
Voor een extra kick kun je de rode chilipeper toevoegen, maar dit is optioneel.
Burrata kan worden vervangen door mozzarella als je dat liever hebt.
Dit recept is ideaal om seizoensgroenten te gebruiken, dus voel je vrij om te variëren met wat er op dat moment beschikbaar is.
Nutrition
Calorieën: 342 kcal Eiwit: 12.8 g Vet: 14.9 g Koolhydraten: 42.1 g