Momenteel gesloten

Recepten

Bruschetta met Geroosterde Witlof en Bleekselderij

bruschetta met burrata, witlof en selderij

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 50 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • 342 calorieën
  • Keuken: Italiaans

Bruschetta met Geroosterde Witlof en Bleekselderij Recept Jamie Oliver Uit Jamie kookt Italië fotografie: David Loftus © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018 Kosmos Uitgevers, €29,99 ISBN 9789021569598 Een smakelijke en eenvoudige manier om van seizoensgroenten te genieten. Deze bruschetta kan dienen als voorgerecht, antipasti of tussendoortje en is een ode aan de Italiaanse traditie van eenvoudige maar heerlijke gerechten. Deze bruschetta is een heerlijke en kleurrijke combinatie van geroosterde seizoensensgroenten, sappige sinaasappels, romige burrata en knapperig zuurdesembrood. Het gerecht is eenvoudig te maken en barst van de smaak. Perfect als voorgerecht of tussendoortje, maar kan ook dienen als lichte maaltijd.

Indegriënten

  • 4 stronkjes witlof of roodlof
  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 4 sinaasappels
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 teen knoflook
  • 200 g burrata
  • 2 takjes bladpeterselie
  • optioneel: verse rode chilipeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de stronkjes witlof in de lengte.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen af tot 10 cm vanaf de onderkant. Bewaar de rest voor een andere keer. Houd de binnenste gele blaadjes apart.
  • Schil de onderkant van de stronk en de draadjes van de stelen met een dunschiller en snijd deze vervolgens in de lengte in 1 cm dikke reepjes.
  • Leg de witlof en bleekselderij in een braadslede. Strooi de afgeriste rozemarijnnaaldjes over de groenten.
  • Sprenkel er een beetje olijfolie over, bestrooi met zeezout en zwarte peper. Hussel de groenten door elkaar en bak ze 25 minuten in de oven.
  • Haal de slede uit de oven en zet hem op hoog vuur. Knijp de sinaasappels erboven uit, sprenkel de honing en azijn erover, voeg een scheut water toe en breng aan de kook. Roer goed en zet de slede nog 10 minuten in de oven, tot het vocht ingekookt en sticky is.
  • Rooster de sneetjes brood. Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf de sneetjes brood met de snijkant in. Leg ze op de borden en besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie.
  • Trek de burrata in stukjes en verdeel deze over de sneetjes brood.
  • Schep de geroosterde witlof en bleekselderij op een hoopje op de sneetjes brood en besprenkel met de intens smakende dressing.
  • Pluk de peterselieblaadjes en strooi ze samen met de apart gehouden gele selderijblaadjes over de bruschetta.
  • Maak naar wens af met een paar dunne ringetjes rode chilipeper.

Notities

Voor een extra kick kun je de rode chilipeper toevoegen, maar dit is optioneel. Burrata kan worden vervangen door mozzarella als je dat liever hebt. Dit recept is ideaal om seizoensgroenten te gebruiken, dus voel je vrij om te variëren met wat er op dat moment beschikbaar is.

Nutrition

Calorieën: 342 kcal Eiwit: 12.8 g Vet: 14.9 g Koolhydraten: 42.1 g

Andere recepten

focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn is een klassiek Italiaans brood dat gekenmerkt wordt door zijn luchtige text...
Bekijk recept

Gekonfijte knoflook

Wij zijn dol op knoflook! En zeker deze gekonfijte variant is om je vingers bij af te likken. We geb...
Bekijk recept
bord met penne puttanesca gemaakt met Casar tomaten.

Penne alla Puttanesca

Penne alla Puttanesca is een eenvoudig maar heerlijk gerecht uit de gastronomische traditie van Camp...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design