Nu geopend

Recepten

Basis Tomatensaus

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • 23 calorieën
  • Keuken: Italiaans, Sardijns

Deze tomatensaus is de basis voor veel pasta recepten. Simpel te maken en met de goede ingrediënten overheerlijk! Gebruik wel altijd goede tomaten die relatief weinig water bevatten.

Indegriënten

  • 400 gram Gepelde tomaten San Marzano
  • 1 teen Knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • Zout

Instructies

  • Verhit de olie in een sauspan en fruit het teentje knoflook, laat deze niet bruin worden.
  • Voeg de gepelde tomaten toe.
  • Tot aan de kook verhitten en dan voor 25 minuten op laag vuur laten staan met deksel op de pan.
  • Na 25 minuten de resterende nog hele stukken tomaat met een pollepel fijn maken. Dan pas zout naar smaak toevoegen.
  • Laat de saus 45 minuten sudderen met deksel op de pan. Roer en controleer wel zo af en toe, gebruik desnoods een sudderplaatje.
  • Verwijder het knoflookteentje.

Notities

Nutrition

Serving: 60g | Calories: 23kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 5mg | Potassium: 237mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 833IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg

Andere recepten

Kaantjesbrood – Cog...

Naar een recept van Giovanni Pilu en Roberta Muir: In vroegere tijden werd varkensvet uitgesmolte...
Bekijk recept

Italiaanse Saba-Notenkoek...

Deze Italiaanse Saba-Notenkoekjes zijn een verrukkelijke traktatie die perfect samengaan met een kop...
Bekijk recept

Zabaglione met Savoiardi

Zabaglione is een klassieke Italiaanse dessertcrème die luchtig en romig is, gemaakt van eieren, sui...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design