Momenteel gesloten

Recepten

Amor polenta (Dolce di Varese)

Mais(polenta)cake uit Varese bestrooid met poedersuiker.

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 55 minuten

Overige

  • 8 portie(s)
  • 297 calorieën
  • Keuken: Italiaans

De Amor polenta uit Varese is een heerlijke traktatie die eenvoudig te maken is met alledaagse ingrediënten. Deze cake heeft een lichte textuur met een subtiele maïssmaak, versterkt door de knapperige amandelen en een vleugje rum. Perfect als dessert of bij een kopje koffie, deze cake biedt een smaakvolle kijk op de Italiaanse baktradities.

Indegriënten

  • 100 gram polenta
  • 80 gram bloem (tipo 00)
  • 120 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 70 gram verkruimelde amandelen
  • 1 borrelglaasje rum
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een (klein) cakeblik in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Klop in een grote kom de boter en suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elk ei.
  • Zeef het maïsmeel, bloem, bakpoeder en vanillesuiker boven het beslag. Meng alles goed door elkaar.
  • Roer de verkruimelde amandelen en de rum door het beslag tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in het voorbereide cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het cakeblik op een rooster.
  • Verwijder voorzichtig uit het blik en laat volledig afkoelen op het rooster.
  • Bestrooi desgewenst met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer de Amor polenta met een goede dessertwijn voor een extra genot. Bewaar de afgekoelde cake in een luchtdichte container op kamertemperatuur.

Andere recepten

Roux maken: Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer continu gedurende 1-2 minuten totdat het mengsel een licht gouden kleur heeft. Dit mengsel heet een roux.

Béchamelsaus, veelzijdige...

Béchamelsaus wordt vaak gebruikt in ovenschotels. Het kan ook dienen als basis voor andere sauzen. ...
Bekijk recept
Foto van gegratineerde pasta van paccheri, tomatensaus en kaas.

Gegratineerde pasta

Gegratineerde pasta is een heerlijke, troostrijke ovenschotel die bestaat uit pasta gemengd met toma...
Bekijk recept

Zuppa Gallurese

Zuppa Gallurese, ook bekend als "zuppa cuata", is een traditioneel gerecht uit de regio Gallura in h...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design