Nu geopend

Recepten

Amor polenta (Dolce di Varese)

Mais(polenta)cake uit Varese bestrooid met poedersuiker.

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 55 minuten

Overige

  • 8 portie(s)
  • 297 calorieën
  • Keuken: Italiaans

De Amor polenta uit Varese is een heerlijke traktatie die eenvoudig te maken is met alledaagse ingrediënten. Deze cake heeft een lichte textuur met een subtiele maïssmaak, versterkt door de knapperige amandelen en een vleugje rum. Perfect als dessert of bij een kopje koffie, deze cake biedt een smaakvolle kijk op de Italiaanse baktradities.

Indegriënten

  • 100 gram polenta
  • 80 gram bloem (tipo 00)
  • 120 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 70 gram verkruimelde amandelen
  • 1 borrelglaasje rum
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een (klein) cakeblik in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Klop in een grote kom de boter en suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elk ei.
  • Zeef het maïsmeel, bloem, bakpoeder en vanillesuiker boven het beslag. Meng alles goed door elkaar.
  • Roer de verkruimelde amandelen en de rum door het beslag tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in het voorbereide cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het cakeblik op een rooster.
  • Verwijder voorzichtig uit het blik en laat volledig afkoelen op het rooster.
  • Bestrooi desgewenst met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer de Amor polenta met een goede dessertwijn voor een extra genot. Bewaar de afgekoelde cake in een luchtdichte container op kamertemperatuur.

Andere recepten

Foto van een kleurrijke Fregola Sarda salade met groene olijven, fijngehakte kruiden en citroenrasp, geserveerd in een grote schaal, perfect als bijgerecht bij gebraden lamskoteletjes.

Fregula salade met verse ...

Deze heerlijke en frisse salade is de perfecte metgezel voor een sappig stuk gebraden vlees, zoals l...
Bekijk recept
Roux maken: Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer continu gedurende 1-2 minuten totdat het mengsel een licht gouden kleur heeft. Dit mengsel heet een roux.

Béchamelsaus, veelzijdige...

Béchamelsaus wordt vaak gebruikt in ovenschotels. Het kan ook dienen als basis voor andere sauzen. ...
Bekijk recept

Gekonfijte knoflook

Wij zijn dol op knoflook! En zeker deze gekonfijte variant is om je vingers bij af te likken. We geb...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2025 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design