Momenteel gesloten

Recepten

Polpette di manzo in brodo con zafferano – Rundergehaktballetjes in bouillon met saffraan

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 60 minuten

Overige

  • 4 portie(s)
  • calorieën
  • Keuken: Sardijns

Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar o zo lekker! De smaakvolle rundergehaktballetjes worden geserveerd in een rijke bouillon met een vleugje saffraan. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.

Indegriënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 liter bouillon (bijvoorbeeld Star classico)
  • 0,05 gram saffraandraadjes
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • snufje zout
  • paneermeel

Instructies

  • Gehaktballetjes voorbereiden: Meng het gehakt met de eieren, fijngehakte knoflook, fijngehakte peterselie en een snufje zout. Voeg paneermeel toe totdat de juiste consistentie ontstaat en draai er gehaktballetjes van (ongeveer 4 cm doorsnee).
  • Bouillon bereiden: Rooster de saffraandraadjes in een koekenpan en verkruimel ze. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en voeg de verkruimelde saffraan toe.
  • Koken: Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de bouillon. Laat de gehaktballetjes ongeveer een half uur koken op laag vuur.
  • Serveren: Serveer de gehaktballetjes in de warme bouillon. Garneer met verse peterselie.

Notities

Variaties: Je kunt ook gemengd gehakt (varken en rund) gebruiken voor een andere smaak. Voeg fijngehakte ui toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak. Bouillon: Gebruik bij voorkeur een hoogwaardige bouillon voor de beste smaak. Als je een diepere smaak wilt, kun je de bouillon langer laten sudderen voordat je de gehaktballetjes toevoegt. Saffraan: Saffraan geeft een delicate smaak en mooie kleur aan de bouillon, maar gebruik het met mate vanwege de sterke smaak. Serveren: Serveer met een stukje knapperig brood om in de bouillon te dippen. Opslag: Restjes kunnen in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Verwarm ze zachtjes op in de bouillon voor het serveren.

Andere recepten

Polpette di manzo in brod...

Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar o zo lekker! De smaakvolle rundergehaktballetjes worden g...
Bekijk recept
Roux maken: Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer continu gedurende 1-2 minuten totdat het mengsel een licht gouden kleur heeft. Dit mengsel heet een roux.

Béchamelsaus, veelzijdige...

Béchamelsaus wordt vaak gebruikt in ovenschotels. Het kan ook dienen als basis voor andere sauzen. ...
Bekijk recept
Foto van gegratineerde pasta van paccheri, tomatensaus en kaas.

Gegratineerde pasta

Gegratineerde pasta is een heerlijke, troostrijke ovenschotel die bestaat uit pasta gemengd met toma...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design