Momenteel gesloten

Recepten

Gekonfijte knoflook

Bereidingstijden

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 36 minuten

Overige

  • 30 portie(s)
  • 37 calorieën
  • Keuken: Italiaans

Wij zijn dol op knoflook! En zeker deze gekonfijte variant is om je vingers bij af te likken. We gebruiken de knoflook in pasta's, of voegen twee teentjes toe wanneer we een biefstukje of lamsfilet bakken… Ach, bij bijna alles, behalve een dessert, is dit super lekker. Door het konfijten wordt de smaak van de knoflook wat zachter en zoeter. Daarnaast is het super simpel in gebruik, want de teentjes kun je zo leegdrukken met een lepel.

Indegriënten

  • 8 bollen knoflook
  • 1 liter olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 bosje tijm of rozemarijn vers
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de tenen los uit de bol knoflook en haal de losse velletjes eraf
  • Doe de tenen in een wok of hapjespan en voeg een beetje peper, zout en de basterdsuiker toe
  • Voeg zoveel olijfolie toe dat ze onder staan
  • Zet het vuur hoog totdat de knoflook licht begint te kleuren Belangrijk: Doe een deksel half op de pan! Het kan zijn dat sommige teentjes beginnen te poffen en je wilt de olie niet op je lijf of kleding hebben. Wanneer ze beginnen te poffen staat het vuur trouwens te hoog
  • Zet daarna het vuur laag en laat ze langzaam garen. Ze moeten boterzacht worden. Reken op minimaal 20-30 minuten, maar test regelmatig een teentje op zachtheid
  • Laat afkoelen en schep ze daarna over in een weckpot. Voeg de verse takjes kruiden (Tijm of Rozemarijn) toe tijdens het vullen.
  • Vul af met nieuwe olie

Notities

Bewaar het in de koelkast. De knoflook wordt lekkerder naarmate hij langer staat, maar is meteen na het maken ook al prima te gebruiken

Nutrition

Calories: 37kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 0.4g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2g | Sodium: 28mg | Potassium: 27mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.4g | Vitamin C: 3.3mg | Calcium: 0.3mg

Andere recepten

bord met sa cassola de Casteddu soep, met blikje pelati van merk Casar.

Sa Cassola de Casteddu

Sa Cassola is een traditionele vissoep uit Cagliari, Sardinië. Deze heerlijke en voedzame soep wordt...
Bekijk recept
Paccheri gevuld met gekruide varkensworst in ovenschaal.

Paccheri gevuld met varke...

Paccheri gevuld met gekruide varkensworst (purpuzza) en geitenkaas is een heerlijk gerecht dat de ri...
Bekijk recept
varkensvlees mengsel, typisch Sardijns recept

Purpuzza (zelf maken)

Purpuzza is een typisch gerecht uit het binnenland van Sardinië, bestaande uit fijngehakt varkensvle...
Bekijk recept
Contact
071 513 6310
info@pomino.nl

Breestraat 173
2311 CP Leiden
Route plannen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
© 2024 Pomino Italiaanse Delicatessen
Webdesign door Boutier Design